Case pentru sinistrați. „Habitat for Humanity” construiește 10 case în Vaideeni

Social

Cel mai mare proiect de voluntariat din Europa se derulează în această săptămană în comuna vâlceană Vaideeni. Sute de oameni din România, Statele Unite ale Americii, Canada sau Noua Zeelandă depun eforturi pentru a le oferi o locuință decentă oamenilor afectați de inundațiile din 2014 sau familiilor care trăiesc în bordeie, în condiții greu de imaginat. Misiunea, de construcție accelerată, se desfășoară pe parcursul a cinci zile, timp în care cele 10 case trebuie să fie gata.

De 5 ani, localitatea vâlceană Vaideeni e greu încercată. Inundațiile au distrus gospodării mai ales din albia râului Luncavăţ. Oamenii trăiesc în containere sau bordeie făcute din scânduri.

Astăzi, cătunul Atârnaţi din Vaideeni este locuit de aceleași familii nevoiașe. 10 vor duce o viață normală de anul viitor. 500 de voluntari de la „Habitat for Humanity” le înalță case. Vor fi gata până vineri.

Voluntarii, printre care și localnici, sunt de toate vârstele și cu profesii diferite. S-a implicat în această nobilă misiune și colegul nostru, Adelin Petrişor.

Când vor fi gata, primăria va prelua sarcina de a le conecta la utilități.

Este a 11 acțiune de acest gen desfășurată de Habitat for Humanity. Anul trecut a construit la Cumpăna, în județul Constanța 8 case împreună cu voluntari români și străini.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.