CENTRUL JUDEŢEAN DE COORDONARE ŞI CONDUCERE A INTERVENŢIEI PRECIZARE DE PRESĂ

Social

În urma apariţiei în mass-media a unui articol privind o persoană diagnosticată pozitiv la infecţia cu COVID-19, facem următoarele precizări:

Persoana s-a prezentat în urma întoarcerii din Bucureşti în Vâlcea, la medicul de familie unde a fost consultată. Menţionăm că personalul medical a purtat echipament de protecţie standard în momentul efectuării consultului medical.

În urma transmiterii rezultatului testului ( pozitiv), s-au făcut recomandări către personalul medical de a rămâne în izolare la domiciliu. Întrucât personalul medical este asimptomatic, până în prezent, nu s-au recoltat probe.

Din ancheta epidemiologică efectuată a rezultat faptul că persoana a purtat mască şi mănuşi în momentul părăsirii domiciliului şi nu a avut contacţi apropiaţi (persoana care a avut contact faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de 2 m şi pe o durată de peste 15 minute).

În privinţa mijloacelor de transport cu care persoana diagnosticată pozitiv a călătorit, conform Hotărârii nr. 5 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, furnizorii publici şi privaţi de transport persoane au obligaţia de a lua măsuri pentru asigurarea dezinfecţiei, la finalizarea traseului, a habitaclului mijlocului de transport (bare, suporţi de susţinere, uşi, scaune etc) cu dezinfectanţi pe bază de alcool şi clor.

Autorităţile publice din localitatea respectivă au realizat dezinfecţia scării unde persoana îşi are domiciliul în mod repetat.

Vă aducem la cunoştinţă că persoana internată şi supravegheată medical are până în acest moment o evoluţie favorabilă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.