Comunitatea „LaPrimulBebe” a strâns în campania #BunVenit 415.000 de euro pentru refacerea secției de neonatologie a maternității din Vâlcea

Social

415.000 de euro – aceasta este suma pe care mamele din cadrul comunității „LaPrimulBebe” fondate de Atena Boca au reușit să strângă umăr lângă umăr. Mame și tați din cadrul grupului „LaPrimulBebe” au ales să se implice și să contribuie în această campanie umanitară, suma obținută urmând a fi folosită pentru refacerea secțieie neonatologie a maternității din Vâlcea și pentru a le spune astfel #BunVenit bebelușilor ce se nasc acolo, pentru a le oferi un loc în care să fie în siguranță.

10.500 de persoane din „LaPrimulBebe” au contribuit în această campanie umanitară licitând 12.500 de obiecte și servicii. Acestora li s-au adăugat peste 20 de persoane publice, care au donat timp sau obiecte pentru a sprijini acest demers umanitar. Printre acestea se numără Amalia Enache, Corina Caragea, chef Florin Dumitrescu, Adrian Văncică, Irina Margareta Nistor, Feli Donose, Denis Ștefan, Mircea Bravo, Ioan Isaiu, Dan Negru, Camelia Potec, dar și juranliști cunsocuți și apreciați, precum Cătălin Striblea, Cristian Hoștiuc, Cristina Stănciulescu, Simona Tache, fiecare dintre aceștia alegând să doneze fie timp valoros, fie vizite pe platouri de filmare, bilete la teatru sau cărți pe care le semnează. La finalul campaniei #BunVenit efoturile tuturor însumează 415.000 de euro, semn că puterea comunității poate face minuni. Dintre aceștia, 307.000 euro au fost strânși din licitațiile desfășurate în cadrul grupului de Facebook „LaPrimulBebe” și 108.000 din sponsorizări și donații. Un sprijin important a venit din partea Turbomecanica SA, companie care a sponzorizat cauza cu suma de 94.000 de euro.

„Această campanie umanitară pe care am desfășurat-o pe final de an este o campanie prin care ne propunem nu doar să refacem secția de neonatologie a maternității din Vâlcea, pentru a da un bun venit în siguranță nou-născuților, dar și să le transmitem mamelor care nasc acolo că le vedem, că le auzim, că le valorizăm, că ne pasă de ele. Vrem să știe cât sunt de importante în acest rol de mame, rol care până acum era trecut de cele mai multe ori cu vederea. Noi credem că TOTUL începe cu o mamă! În campania trecută, acum doar șase luni strângeam 273.000 de euro. Creșterea de până la 415.000 de euro arată creșterea și consolidarea comunității noastre, iar acesta este cea mai mare de bucurie pentru noi. Ne simțim mici și smerite în fața acestei imense uniri de forțe. Nu există momente mai emoționante ca în campaniile noastre umanitare, atunci când mii de inimi se deschid și oamenii aleg să nu ridice a nepăsare din umeri. Aleg să se implice, și nu oricum. Ci împreună cu cei de lângă ei, conștienți că nu pot schimba mai nimic singuri, ci doar cu oameni mulți alături”, spune Atena Boca, fondatoarea comunității „LaPrimulBebe”.

Comunitatea „LaPrimulBebe” și-a propus să refacă secția de neonatologie a maternității din Vâlcea, secție care nu a mai suferit modificări în ultimii 35 de ani. Proiectul implică renovarea întregii secții de 1000 mp cu reparații și zugrăvit pereți, refacerea părții electrice, schimbat uși, renovat sala de muls, renovat biberoneria aflată într-o stare deloc bună, renovat băi, renovat cele 8 saloane, cumpărat pătuțuri. Pentru toate acestea era nevoie de 300.000 de euro. Suma care s-a strâns peste va putea fi solosită pentru a cumpăra în această secție și aparatură medicală foarte necesară diagnosticării corecte în caz de prematuritate, aparatură care astăzi nu există. Prin acest proiect „LaPrimulBebe” simte că dă șansa femeilor de aici să rămână în orașul lor, mai ales în ultimele luni de sarcină, atunci când deplasarea este foarte grea.

„LaPrimulBebe” demarează două campanii umanitare în fiecare an, iar până acum sumele strânse pentru cauze umanitare depășesc cu mult 1 milion de euro. Totodată, fondatoarea Atena Boca este singura româncă aleasă de facebook să facă parte din programul-bursă Facebook Community Leadership, iar de curând a fost invitată la Dublin să spună povestea comunității sale în fața a 3.500 de angajați Facebook din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.