Dispoziţii stabilite în cadrul şedinţei operative de luni dimineaţă de la Primăria Râmnicu Vâlcea

Social

În cadrul şedinţei operative de luni dimineaţa de la Primăria municipiului – ţinută în format mai restrâns, în consecinţa epidemiei de coronavirus – s-au luat mai multe decizii privind măsuri de luptă împotriva extinderii acestei maladii la nivel local.

Reducerea de 10% la plata impozitelor locale se acordă până la 30 iunie – Program restricţionat de lucru cu publicul

Ca urmare a faptului că termenul până la care se acorda bonificaţia de 10% contribuabililor care îşi achită integral impozitele locale pe anul în curs s-a prelungit până la data de 30 iunie, Municipalitatea face un apel către locuitorii Râmnicului ca, spre binele şi siguranţa lor, să nu aglomereze casieriile administraţiei locale. Începând de luni, 16 martie, accesul cetăţenilor în spaţiile de relaţii cu publicul, registratură şi casierii se va face strict în limita ghişeelor disponibile, persoanele în plus fiind îndrumate să aştepte în exteriorul clădirii, cu păstrarea distanţei de siguranţă de cel puţin 1 m între ele. Totodată,pentru fiecare astfel de zonă de lucru cu publicul se vor institui pauze de curăţenie în care se vor aplica soluţii dezinfectante pe podele, mobilier, clanţele uşilor etc. În cadrul aceluiaşi demers de evitare a aglomerărilor umane, cei aproximativ 90 de beneficiari de hrană în cadrul Cantinei de Ajutor Social a Primăriei municipiului vor primi în loc de o masă caldă zilnic, pachete cu alimente neperisabile într-un ritm de două ori pe săptămână.

Locurile de joacă sunt dezinfectate zilnic, dar se face apel ca utilizarea lor să fie cât mai redusă
În cadrul programului de dezinfectare a domeniului public, în vigoare la acest moment în contextul epidemiei de coronavirus, o atenţie deosebită se acordă şi locurilor de joacă pentru copii. Astfel, două echipe din cadrul Direcţiei Administrarea Domeniului Public a Primăriei municipiului vor curăţa de două ori pe zi – dimineaţa şi la prânz – echipamentele de joacă de la toate aceste structuri din municipiu.
În acelaşi timp, Primăria municipiului face un apel pentru evitarea utilizării acestor locurilor de joacă sau, eventual, pentru limitarea numărului de copii prezenţi simultan în incinta lor.

Atenţie deosebită la punctele de colectare a deşeurilor şi la igienizarea domeniului public
În această perioadă se acordă o atenţie deosebită igienizării spaţiilor de colectare a deşeurilor. În colaborare cu operatorul serviciului de salubritate, echipe mixte formate din salariaţi ai SC Pieţe Prest SA şi ai Direcţiei Administrarea Domeniului Public vor dezinfecta cu var cloros sau hipoclorit toate cele 195 de puncte de colectare de pe teritoriul municipiului. În cadrul acestei acţiuni vor fi puse şi anunţuri de avertizare, astfel încât cetăţenii să nu intre accidental în contact cu substanţele de dezinfectare utilizate.
Totodată, vor continua lucrările de văruire pomi, trasare de marcaje şi reparaţii stradale, precum şi cele – coordonate de SC Pieţe Prest SA şi cu participarea DADP şi Apavil – de dezinfectare a străzilor, trotuarelor şi spaţiilor verzi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.