Spitalul Horezu, desemnat pentru tratarea cazurilor de coronavirus din Vâlcea

Social

Spitalul orăşenesc Horezu a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Râmnicu Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgenţă non COVID-19 din tot judeţul, informează Instituţia Prefectului Vâlcea.

Potrivit sursei citate, la Horezu vor fi tratate inclusiv cazurile de copii îmbolnăviţi cu COVID19, pacienţii copii care reprezintă cazuri non COVID-19 urmând să fie trataţi la SJU Râmnicu Vâlcea. Prefectura Vâlcea menţionează că în prezent Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă are suficiente echipamente de protecţie necesare desfăşurării activităţii.

Pentru triajul epidemiologic, în incinta unităţilor sanitare au fost instalate şapte corturi, dintre care două sunt ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (unul la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi unul la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăeşti) şi cinci ale Ministerului Apărării Naţionale (două la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăeşti şi câte unul la spitalele din Horezu, Drăgăşani şi Brezoi). AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.