Din nou un premiu pentru Teatrul Anton Pann.

Divertisment

Reka Szasz-Premiul pentru cea mai bună actriţă. Felicitări!

Un alt premiu care atestă valoarea, talentul şi foarte multă muncă vine să încununeze panoplia de premii câştigate de actorii Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea. Premiul pentru cea mai bună actriţă este obţinut de Reka Szasz la FITIC-Festivalul de Teatru Independent de la Constanţa, un premiu care vine la puţin timp după Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pe care l-a luat actorul Tavi Costin la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi. Pentru aceste premii merită sincere felicitări! Am mai scris despre ei, nu o dată că sunt buni, sunt foarte buni, spectacolele în care joacă fiind apreciate la superlativ şi aplaudate minunte în sir.

Szasz Reka a impresionat juriul de la FITIC-Festivalul de Teatru Independent de la Constanţa, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 24-27 octombrie, cu rolurile din spectacolul „Libretto Solitudine” în regia lui Matei Lucaci Grunberg, spectacol pe care aţi avut posibilitatea să-l vedeţi în cadrul primei ediţii a Festivalului Naţional Teatru „Versus- Showcase Centenar” şi pe care, la cererea dumneavoastră, îl vom vedea sau revedea cât de curând pe scena Teatrului Anton Pann.

Pe Szasz Reka am văzut-o jucând în foarte multe spectacole pe scena Teatrului Anton Pann. Din 2011, de când a intrat în această minunată echipă de actori a Teatrului Anton Pann, Reka, a jucat în peste 20 de spectacole. Toate rolurile i-au fost dragi, realizându-le cu foarte multă responsabilitate şi profesinalism. Cu câteva dintre ele a urcat pe scena Festivalului Naţional de Teatru, unul dintre cele mai importante manifestări de gen din lumea teatrului românesc. Amintim aici, în 2013 Kacia din spectacolul TRILOGIA BELGRĂDEANĂ de Biljana Srbljanovic, regia Cristi Juncu, scenografia Cosmin şi în 2014 -Linda din „FEMEI/BĂRBAŢI” de Willy Russell, regia Vlad Massaci, scenografia, sound, light design&video Andu Dumitrescu. De-a lungul timpului, de la terminarea Facultăţii de Teatru si Televiziune, specializarea artele spectacolului, Cluj Napoca-2013, Szasz Reka s-a bucurat de numeroase premii.

Remarcată la Gala Tânărului actor „Hop” de la Costineşti de către regizorul Tudor Giurgiu, a fost automat selectată din 120 de actori şi trimisă în cadrul programului „10 pentru FILM” la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj, în 2014 câştigând Premiul „10 pentru Film” în cadrul acestui festival. Pe lângă rolurile din teatru, Reko, a jucat şi joacă şi în filme: Antigona – Antigona, sau să facem film în Ardeal, împreună, regizori: Jakab-Benke Nandor, Badi Levente, 2008; Dansatoarea – Farsang, regizor: Pusok Botond, 2009; Personal episodic – Las Fierbinti, productie PRO TV.

Felicitări, Reko, suntem mândri că te putem vedea în spectacolele Teatrului Anton Pann alături de minunaţii tăi colegi actori. Premiile voastre demonstrază profesinalism şi aşteptăm cu nerăbdare spectacolele în care jucaţi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.