Mircia Gutău a castigat un nou mandat de primar

Politic

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, câştigătorul alegerilor de duminică din capitala judeţului Vâlcea, a transmis, luni, un mesaj de mulţumire cetăţenilor oraşului, prin intermediul căruia a ţinut să-i asigure, totodată, şi că îşi va onora toate promisiunile din campanie.

„Râmnicenii au fost asaltaţi în ultimele luni de către contracandidaţii mei cu programe fanteziste, cu minciuni, cu mârşave atacuri la persoana şi cu manipulări bine concepute şi plătite cu bani grei. Dar ei au avut inteligenţa de a da deoparte aceasta perdea de fum şi de a aprecia la adevărata valoare proiectele realiste şi serios argumentate pe care le-am propus pentru Râmnicul de mâine. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat împreună cu echipa mea de consilieri şi îi asigur că toate punctele din programul meu electoral vor deveni realitate şi ca voi avea şi pe mai departe aceeaşi atitudine deschisa la dialog, dar şi aceeaşi exigenţă în implementarea oricărei investiţii locale. Şi le mulţumesc tuturor celor care au votat la aceste alegeri locale, indiferent de opţiunea exprimată, pentru ca au înţeles să-şi folosească unul dintre cele mai importante drepturi conferite de democraţie”, a scris Gutău, pe pagina lui de Facebook.

Mircia Gutău, care a candidat pentru cel de al cincilea mandat de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea din partea PSD, a obţinut 46,31% din sufragii, cu aproape 9.000 de voturi mai mult decât următorul clasat, liberalul Virgil Pîrvulescu, şi cu peste 12.000 de voturi mai mult decât reprezentantul AUR, Vicenţiu Mocanu, care s-a clasat pe locul al treilea.

PSD a obţinut şi majoritate în Consiliul Local, lista de consilieri social-democraţi fiind votată de 42,79% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne, în timp ce liberalii au obţinut 18,23%, candidaţii AUR – 16,3% , iar cei din Alianţa Dreapta Unită (USR+PMP) – 7,64%.

În competiţia pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea au fost înscrişi nouă candidaţi: actualul primar Mircia Gutău (PSD), Ion-Marian Lazăr (Alianţa Dreapta Unită – USR+PMP), Vicenţiu Mocanu (AUR), Virgil Pîrvulescu (PNL), Cristinel Dîrlescu (Partidul S.O.S. România), Ion Dicu (România Socialistă), Florin-Iulian Puican (Partidul Acum), Constantin – Mircea Stoica (independent) şi Daniel Buşe (independent).

Potrivit AEP, prezenţa la vot în Râmnicu Vâlcea a fost de 45,19%, din cei 94.868 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe listele permanente şi complementare, prezentându-se la urne 42.875 de alegători, dintre care 698 au fost pe liste suplimentare şi 121 au votat cu urna mobilă. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.