Primăria Râmnicului schimbă aspectul blocurilor din zona centrală şi din Troianu cu 4 milioane de lei de la bugetul de stat

Social

În baza Contractului de finanţare în valoare de 4.092.547 lei, semnat în cursul anului trecut cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Primăria municipiului va reabilita termic faţadele mai multor blocuri din zona centrală şi de la intrarea în oraş din zona Troianu. În conformitate cu Ordinul MLPDA nr. 1496/14.05.2020, municipiul va primi în cursul acestui an suma de 500.000 lei pentru anveloparea imobilelor bloc 2 de pe Calea lui Traian din zona Troianu şi bloc ”Anton Pann”, bloc
L – Calea lui Traian, bloc L – Regina Maria şi bloc K – Scuarul Mircea cel Bătrân din zona centrală; diferenţa de bani urmează să fie virată în cursul anului viitor.

În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocului 1 – Calea lui Traian (zona Troianu), în perioada următoare se aşteaptă să fie semnat un contract distinct de finanţare în cadrul aceluiaşi Program multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, derulat conform OUG nr. 18/2009. Numărul total al apartamentelor din cele 6 blocuri care vor beneficia de lucrări de anvelopare este de 383.
Banii de la bugetul de stat acoperă 60% din valoarea investiţiei, restul sumelor necesare fiind asigurate de la bugetul local – 15% şi de către proprietarii apartamentelor beneficiare – 25%. Procedura de selecţie a executantului s-a anulat de patru ori din lipsă de ofertanţi, a cincea oară prezentându-se trei oferte, care se află acum în evaluare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.