Secţia ORL a SJU – închisă şi personalul trimis în izolare, după confirmarea unui caz Covid-19

Social

Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea va rămâne închisă pentru două săptămâni, iar personalul se va izola la domiciliu timp de 14 zile, după ce un cadru medical din secţie a fost confirmat cu coronavirus, informează unitatea medicală într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, au fost testate pentru coronavirus 29 de persoane, adică personalul medical din cadrul secţiei ORL şi toţi contacţii direcţi cu persoana confirmată cu Covid-19, iar la două dintre teste rezultatul a fost pozitiv. Persoanele testate pozitiv sunt asimptomatice şi au fost internate la secţia Boli Infecţioase.

„În urma testării personalului medical din cadrul secţiei ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, precum şi a tuturor contacţilor direcţi cu cazul Covid 19 pozitiv din cadrul secţiei menţionate, dintr-un număr total de 29 persoane testate, la două teste rezultatul a ieşit pozitiv. Persoanele testate pozitiv sunt asimptomatice şi au fost internate în cadrul secţiei Boli Infecţioase. Restul persoanelor testate (27) la care testul a ieşit negativ se vor izola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Pe această perioadă secţia ORL rămâne închisă,”, se arată într-un comunicat al SJU Vâlcea.

Luni, 6 aprilie, un cadru medical de la secţia ORL a SJU Vâlcea a fost confirmat cu Covid-19 şi a fost începută o anchetă epidemiologică, iar secţia a fost temporar închisă. AGERPRES 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.